Lezing: Marinus van den Berg

Abdij van Berne Heeswijk-Dinther

Op zaterdag 13 januari verzorgt Marinus van den Berg een lezing over zijn nieuwste boek:  Na werk tijd. Toegewijd leven. In ‘Na werk tijd. Toegewijd leven’ laat Marinus van den Berg zien dat met pensioen gaan een ingrijpende gebeurtenis is. Hij beschrijft wat het betekent om ineens de tijd aan jezelf te hebben, je collega’s te missen en een nieuwe, zinvolle dagbesteding te zoeken. De teksten zijn gebaseerd op Van den Bergs eigen ervaringen in het eerste jaar na zijn pensionering.

Tijd, ontmoetingen, aandacht, dromen en wandelen zijn belangrijke onderwerpen. Een bron van inzichten en verrassende perspectieven voor mensen die stoppen met betaald werk.

Marinus van den Berg is pastor, schrijver en veelgevraagd spreker over omgaan met zinvragen bij verlies, levenseinde en rouw. 

Marinus van den Berg ging in 2016 op 68-jarige leeftijd met pensioen. Wat betekent het om ineens de tijd aan jezelf te hebben, en je collega’s te missen? Hoe vind je een nieuwe, zinvolle dagbesteding? Na-werk-tijd vormt de neerslag van zijn eerste jaar zonder betaalde arbeid.

‘Ga je nu leuke dingen doen?’ vroegen veel mensen hem. ‘Ga je soms op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela?’. Maar in plaats van zo’n populaire pelgrimage koos van den Berg voor het lopen van het ernstig stemmende Westerborkpad. Het verslag van deze wandeltochten vult het bijzondere middendeel van dit boek. Tijd, ontmoetingen, aandacht, dromen en verhalen zijn daarnaast belangrijke thema’s.Een wijs, persoonlijk en tegelijkertijd universeel boek voor mensen die stoppen met betaald werk.

Toegang: De entreeprijs bedraagt €15,00 (inclusief consumptie)
Reserveren: Plaatsen dienen vooraf gereserveerd te worden via activiteiten@bernemedia.com 

                                   

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl