Kunst en Antiek Spreekuur

Bibliotheek Heesch

Bibliotheek Heesch heeft op zaterdag 26 januari veel weg van het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch, maar dan zonder camera's. Iedereen kan tussen 10.00 en 13.00 uur aan een taxateur maximaal twee materialen laten zien. De meegebrachte objecten worden direct op waarde geschat door Drs. Jan Wolter van den Berg, Register Taxateur Kunst en Antiek. Na ruim tien jaar werkzaam geweest te zijn bij Sotheby's Amsterdam als algemeen taxateur en veilingmeester, werkt hij sinds 2009 als zelfstandige op dit gebied. Hij verzorgt taxaties voor allerlei doeleinden, voor particulieren, bedrijven en ook musea. Hij weet (bijna) altijd het verhaal achter het voorwerp. Op diverse plaatsen wordt hij al vergeleken met een wandelende geschiedenis encyclopedie. Ook als je niks te taxeren heeft, kun je gerust langskomen. De verhalen die Drs. Jan Wolter van den Berg vertelt over de objecten zijn heel bijzonder.

Om lange wachtrijen te voorkomen, is het noodzakelijk dat je de taxatie van tevoren opgeeft. Je krijgt dan een tijdstip aangegeven waarop je in de bibliotheek verwacht wordt. De taxatie is gratis. 

Opgeven voor taxatie kan via e-mail: contactheesch@nobb.nl of bij de balie van de bibliotheek in Heesch, Nistelrode of Heeswijk-Dinther.

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl