Publieksavond

Sterrenwacht Halley Heesch

Op vrijdagavond 18 januari is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 20.00 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden.

Op deze avond staat de maan aan de hemel. Met de grote telescoop zijn de maanzeeën en talloze kraters en bergen goed zichtbaar. De kijker wordt ook gericht op de rode planeet Mars, die laag In het zuidwesten staat. Voorts bekijken we verscheidene bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden, bijvoorbeeld de mooie sterrenhoop Zevengesternte, Orion en de Orionnevel, Cassiopeia, Grote en Kleine Beer, Capella, Aldebaran en Poolster. Het moet wel onbewolkt zijn om de hemellichamen te kunnen zien.

In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel. Extra aandacht besteden zij aan de totale maansverduistering, die op de vroege ochtend van maandag 21 januari plaatsvindt en bij heldere hemel goed te zien zal zijn in ons land.

Entree op de publieksavond: € 5,- (kinderen tot en met 12 jaar: € 3,-). 

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: 0412-454999. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl