Reünie Knalpijppop

Café in d'n Ollie Heeswijk-Dinther

Het toenmalige bestuur van oldtimerclub BH Dubbel D kijkt met veel plezier terug op Knalpijppop; het festival dat tien jaar geleden voor het eerst in Heeswijk-Dinther gehouden werd en het best omschreven kan worden als een muzikale meeting. Na drie edities werd de stekker uit festival en club getrokken maar tijdens de Pubnight, op zaterdag 19 januari vanaf 21.00 uur in d’n Ollie, wordt een reünie gehouden voor oud-leden, festivalgangers en verder iedereen die zijn of haar motor een avondje lekker wil laten ronken. De toegang is gratis.  

Martijn de Visser, Toon Konings, Hans van der Kuijl, Frank Hooijmans en Ferenc Verhoeven uit Heeswijk-Dinther reden allemaal een grote ‘Amerikaan’ en bedachten onder het genot van een goudgele rakker, een club op te richten voor gelijkgestemden. Vervolgens werd in 2008 Oldtimerclub BH Dubbel D oftewel BernHeze Dubbel Dik geboren. Een vereniging waar naast ‘Amerikanen’ ook eigenaren van oldtimers, solexen, brommers en motoren lid van konden worden. 

Na het beroeren van de tamtam stroomde de ledenlijst al snel vol. “Ze kwamen uit de hele regio. Onze doelstelling was om gezamenlijk tourritten te rijden van collega-verenigingen, een feestavond te houden, zelf een rit uit te zetten en een meeting te houden. Direct ontstond echter ook het idee om die te combineren met muziek. Ons eerste wapenfeit was een toerrit, maar nog geen jaar later organiseerden we in 2009 ook de eerste editie van Knalpijppop”, blikken voormalig bestuursleden Frank, Hans, Martijn en Toon terug. 

Het organiseren van iets dergelijks is een heel gedoe, weten de heren intussen. “Je kunt alles regelen behalve het weer. We hebben alle edities rotweer gehad met onweer, wind en regen. We moesten hals over kop rijplaten regelen”, zeggen de heren. Hoewel het destijds een domper was, kunnen ze ertussen om lachen. Net als over alle andere ‘stunts’ die aangehaald werden. “We organiseerden het NK Knalpijp Pleuren waarbij een knalpijp zo ver mogelijk weggegooid moest worden, er was een Miss Knalpijppop, we regelden de pastoor om de voertuigen in te zegenen en we organiseerden een mooiste voertuigen wedstrijd”, melden de mannen. 

Hoewel Knalpijppop jaar na jaar groeide en ook BH Dubbel D ‘gezond’ was, stopte alles in 2011. “Er stopten enkele bestuursleden, maar we konden geen vervangers vinden binnen en buiten de vereniging. Toen hield het op”, zo wordt teruggekeken. Zonder hard feelings want: “We hebben er leuke vriendschappen aan overgehouden en een boek vol goede herinneringen.” 

Die nostalgische gevoelens gaan de heren delen tijdens een reünie van BH Dubbel D en Knalpijppop tijdens de Pubnight op zaterdag 19 januari in d’n Ollie. Een muzikale avond met muziek van Hou ’t Simpel en gastoptredens van Martien Lucius en zangeres Anne van den Oever. Voorts is er een PowerPoint presentatie met foto’s uit de geschiedenis van BH Dubbel D en Knalpijppop. De heren lachend: “we gaan er een BH Dubbel D oftewel BeHoorlijk Dubbel Dik avondje uit van maken voor iedereen.” De toegang is gratis.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl