Bedrijven - Inspiratiecentrum

Centrum Karma Eusel Ling

Heuvel 1A
5476KG, Vorstenbosch
Telefoon
0413-340320

Karma Eusel Ling voor een boeddhistisch leefstijl in het gewone dagelijkse leven

Boeddhistisch Centrum Karma Eusel Ling onder geestelijke inspiratie van Lama Karta Rinpoche (23-2-2013†) is opgericht door Ria Bello en Guus van der Valk. Het centrum werd ingewijd door Lama Karta in het jaar 2000. De naam Eusel Ling betekent Tuin van het Heldere Licht.

Het door Ria Bello en Guus van der Valk geleide Tibetaans Boeddhistische Centrum Karma Eusel Ling heeft een prachtige Boeddhistische tempel, welke in 1999 door Lama Karta is ingewijd. De tempel is geheel in Tibetaans Boeddhistische stijl ingericht. Aan de wanden Thangka’s met voorstellingen van de verschillende Boeddha’s. In de tuin van het centrum vindt u een gebedsmolen, welke voor iedereen toegankelijk is. Het bezoek door groepen is mogelijk.

Het gehele jaar worden in het centrum door Ria Bello en Guus van der Valk meditatie bijeenkomsten gegeven voor beginners en gevorderden, cursussen en workshops.

Vanuit het Centrum wordt in het voor en najaar een retraite gehouden in Boeddhistisch Centrum Yeunten Ling in Huy(B).

Het boeddhisme is een levensbeschouwelijke en religieuze stroming die volgens de overlevering werd gesticht door Gautama Boeddha, de “historische Boeddha”, die volgens de overlevering in de 6e en 5e eeuw v.Chr. in het noorden van India leefde. Boeddhisme ontstond uit en als reactie op stromingen binnen het vroege hindoeïsme. Boeddhisten geloven dat men bevrijd kan worden uit de cirkel van wedergeboortes door het volgen van de door de Boeddha onderwezen “middenweg”. De belangrijkste aspecten van deze middenweg zijn het uitbannen van alle materiële verlangens, het zich ethisch gedragen, en het ontwikkelen van de geest. Hoewel het in India zelf geleidelijk verdwenen is, heeft het boeddhisme zich over andere delen van Azië verspreid. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Zuidoost- en Oost-Azië en op de ontwikkeling van de cultuur en samenleving in die gebieden. Recenter heeft het in het Westen (Europa, Noord-Amerika) aanhang gevonden. Tegenwoordig telt het boeddhisme wereldwijd ongeveer 415 miljoen aanhangers.


info@karmaeuselling
www.karmaeuselling

 

 

Copyright © DeMooiKrant.nl