Verrassende diversiteit bij Cameretten Finalistentournee in CC Nesterlé

NISTELRODE - Lovende woorden over de finalisten van het Cameretten Festival die op zaterdag 14 april de bezoekers van Nesterlé komen verrassen. Het publiek geniet van drie uiteenlopende acts: de middelbare “droogkloot” tegenover de expressieve, energieke jongeling en een eigenzinnige dame. Diversiteit ten top!

De avond wordt geopend door Janneke de Bijl (winnaar van de publieks- en juryprijs) met een show die een mooie afwisseling laat zien van tekst en liedjes die ze zelf begeleidt op de piano. Zij speelt soepel, rustig en zelfverzekerd; voelt zich duidelijk op haar gemak op het podium. Haar sombere gedachten over de onzinnige en ingewikkelde wereld verpakt ze in een frisse toon, met daarbij de nodige zelfspot. Verrassende elementen zijn de twee notitieboeken op het toneel waaruit ze afwisselend voorleest: een kleintje met 'Meevallers' en een heel grote met 'Tegenvallers'.

Mark Waumans heeft geen baan, geen vrouw en geen kinderen. Wat hij wel bezit is gortdroge humor waarmee hij het publiek weet te boeien. Hij groeit in zijn verhaal over zijn tweelingbroer waartegen hij zijn hele leven al moet opboksen en verrast eenieder met een heuse “rapbattle”.

De 26-jarige Andries Tunru is, zoals hij zegt, half exotisch en half oer-Nederlands, net zoals zijn naam. Zijn slogan is: sneller, beter, verder, meer…. Hij gebruikt het hele podium, is energiek, expressief en fysiek. Duidelijk wordt waarom hij winnaar is geworden van de persoonlijkheidsprijs.                   Een bezoeker over Andries: ”je wordt meegezogen in zijn verhaal, ik heb enorm van hem genoten!”

En dat is wederzijds. Tijdens de naborrel geeft Andries aan dat hij graag terugkomt naar Nistelrode met zijn in wording zijnde avondvullende voorstelling. Dat we hem (of een van deze verse talenten) eens terugzien in Nesterlé is zeker niet ondenkbaar.

Met toeval lijkt er gedurende de avond, ondanks de diversiteit, toch een rode draad in de drie acts te zijn ontstaan: de (on)zin van het leven. Een zeer herkenbaar thema voor vele bezoekers.
“Laat je verrassen!“ isde slogan waarmee Cameretten door de media wordt gepromoot. Nou, dat isdeze avond in Nesterlé zeker gelukt!

Klik hier door voor foto's gemaakt door Ad Ploegmakers  

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl