Kindertekeningen op dekzeilen Nôtre-Dame — ook uit Bernheze?

HEESCH-NISTELRODE-VORSTENBOSCH - De bisschop van Parijs doet een oproep naar kinderen wereldwijd om tekeningen van de kathedraal in te zenden. Deze in vroeggotische stijl opgetrokken kerk, waar al eeuwenlang vele gelovigen zich mee verbonden voelen en jaarlijks miljoenen bezoekers trekt, werd een half jaar geleden zwaar beschadigd. De Cathédrale Nôtre-Dame de Paris, letterlijk vertaald de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Parijs, is een icoon voor de stad Parijs en voor Frankrijk. Te midden van alle toeristen is deze kerk een teken van het christelijk geloof. 

 

De kindertekeningen mogen waarheidsgetrouwe weergaven zijn, maar ook fantasieën over hoe de kathedraal er zou kunnen uitzien. De tekeningen zullen worden geprint op gigantische dekzeilen die het gebouw tijdens de restauratie zullen bedekken. De onthulling van de dekzeilen is voorzien op 15 april 2020, exact één jaar na de brand. De brand brak uit tijdens restauratiewerkzaamheden. De vieringtoren en een deel van het dak stortte in. Vele mensen, gelovig of niet, beseften toen, meer dan ooit, wat deze kerk voor hen betekent. 

 

Wie een kindertekening wil inzenden, kan die toesturen naar de pastoraal werkster van de parochie De Goede Herder. Het adres is Kerkstraat 2, 5384 KB Heesch. Vergeet niet je naam en adres erbij te vermelden, want mocht je tekening te zien zijn in Parijs, dan willen we jou daar natuurlijk als eerste van op de hoogte stellen.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl