Ken je bedrijf voordat je aan sales begint

HEESCH – Marjo van der Heijde, eigenaar van Conkoers Coaching in Heesch, klopte aan bij Starters Succes omdat ze wilde leren netwerken. Ken je bedrijf en bouw naamsbekendheid op voordat je aan sales begint, leerde ze. 

De negen coaches van Starters Succes zijn stuk voor stuk thuis in alle aspecten van het ondernemerschap en kunnen op hun eigen terrein de diepte in. Zo is er voor iedere vraag passende hulp beschikbaar. De vraag van Marjo, die binnen organisaties teams en individuen ondersteunt bij onder andere verandertrajecten en particulieren coacht, is er een voor Paul van Teeffelen. Hij is thuis in sales. Doordat ze altijd in loondienst had gewerkt, had ze geen ervaring met netwerken. “Het voelde onwennig om mezelf onder de aandacht te brengen. Paul heeft me enorm geholpen. Maak het klein, zei hij: 'Wat doe je? Waarom doe je het? En waarom moeten klanten bij jou zijn?'” 

Zijn kritische vragen leidden tot aanscherpen en schrappen. Durf keuzes te maken en te benoemen: “Zo maak ik het onderscheid tussen werkprocessen en het menselijke aspect in mijn ondersteuning van organisaties nu expliciet. Ik weet dus goed waar mijn kracht ligt. Dat helpt me bij het vertellen van mijn verhaal en, vervolgens, bij sales. Dit verband tussen bekendheid en sales is belangrijk, leerde ik, want naamsbekendheid is de eerste fase van sales. Ik weet nu beter hoe me te profileren en onderscheiden op netwerkbijeenkomsten en hoe ik LinkedIn effectief kan inzetten. 

Ben je korter dan vijf jaar ondernemer? Starters Succes helpt. www.starterssucces.nl

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl