Mooie samenwerking tussen sport- verenigingen Heesch

HEESCH - Omdat sporthal De Lindershof voorlopig nog dicht zou blijven, is turnvereniging HGC op zoek gegaan naar alternatieven. HGC beschikt zelf niet over een geschikte buitenaccommodatie, dus moest er samenwerking gezocht worden met de andere verenigingen in de buurt.

Zowel tennisvereniging De Broekhoek, voetbalvereniging HGCH als hockeyvereniging MHCH waren bereid om de leden van HGC te verwelkomen op hun complex. Uiteindelijk is er gekozen om gebruik te maken van het aanbod van MHCH. De gemeente heeft toestemming gegeven voor het gebruik van het materiaal en met behulp van een busje, een aanhanger en een behulpzame ouder zijn de spullen overgeplaatst van De Lindershof naar de hockeyvelden.

Na weken zonder training zijn de turnsters van de recreantengroepen, het turnen+ en de (voor)selectie weer begonnen. Twee keer per week wordt er in verschillende groepen getraind. Dit gebeurt op basis van inschrijving vooraf. Dan weten de trainers exact hoeveel leden zij kunnen verwachten en kunnen de richtlijnen van het RIVM goed gevolgd worden.

Ook de leden van de dames-en herengym zijn buiten aan de slag gegaan. Met behulp van wat gewichtjes en dynabands kunnen zij ook weer gezamenlijk aan hun conditie werken.

Helaas is de kleutergym en het freerunnen nog niet opgestart. Op dit moment kan voor deze groepen de veiligheid (nog) niet gegarandeerd worden.

HGC waardeert de gastvrijheid van MHCH, maar hoop toch snel weer de zaal in te mogen, zodat ook de laatste twee groepen weer kunnen sporten.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl