Badmintonners wennen aan de buitenlucht

Sinds 1 mei treffen jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging elkaar in de buitenlucht. Elke vrijdagavond komen jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging samen op het sportpark van de Mixed Hockey Club Heesch om daar te trainen. Een hele omslag voor de binnensporters, beaamt bestuurslid Jesse Jansen: ‘De eerste weken was het even zoeken naar een goede invulling van de trainingsuren. Maar met een enthousiast team slagen we erin om wekelijks een sportieve en gezellige training neer te zetten. 

Dat beeld wordt bevestigd door de jeugdleden zelf. ‘De eerste trainingen in de buitenlucht waren erg leuk. Het voelt weer fijn om eventjes buiten iets actiefs te doen, en alle clubgenoten weer te zien’, zegt Sjin Jacobs. ‘Het was even wennen om weer te moeten rennen, na de quarantaine. Maar deze training gaat zeker helpen om dat weer langzaam op te bouwen’. Thijmen Schoppema herkent zich in het beeld van Jacobs, en vult aan: ‘Ook in de buitenlucht doen we veel verschillende soorten oefeningen en wekelijks is er een opdracht voor thuis. Wel trainen we korter en met minder mensen, dat vind ik jammer’. 

Jeugdtrainer Hennie Bruurmijn is enthousiast over de manier waarop getraind wordt in de buitenlucht: ‘Trainen in de buitenlucht is voor de meeste kinderen, en trainers, helemaal nieuw. Maar de eerste weken is er ontzettend hard gewerkt aan conditie, kracht én de lachspieren. We leren er allemaal van en komen straks sterk en fit terug in de sporthal.’.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl