De solistenwedstrijd van de Fanfare Sint Willibrord

Een groot aantal leerling muzikanten van de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord heeft deelgenomen aan de jaarlijkse solistenwedstrijd. Doordat het aantal leerlingen is gegroeid en veel familie en vrienden komen kijken was het een gezellig drukke boel in de aula van Bernrode. Dat is dan weer gelijk extra spannend voor de vaak nog jonge muzikanten. De jongste deelnemers die op het grote podium mochten voorspelen waren pas 7 jaar!

Iets meer dan de helft van de deelnemers speelde een slagwerkinstrument. Dat kan een eenvoudige snaretrommel zijn of multipercussie of een marimba. De overige leerling muzikanten bespeelden een blaasinstrument, bijvoorbeeld een bugel of saxofoon. Nieuw dit jaar was dat er bij de nummers ook werd gezongen. Een van de ‘entertainers’ in de dop kreeg zelfs de zaal zo ver om mee te zingen. De wedstrijd werd door onze eigen Stephan Megens op zijn eigen gezellige manier aan elkaar gepraat.

Na afloop van de wedstrijd werd door de voorzitter van de jury, tevens ook de dirigent van het orkest, geconstateerd dat de er vooral in de breedte veel kwaliteit is bijgekomen. Dat maakte de jurering dit jaar een wat lastiger klus. Maar natuurlijk is de jury er uit gekomen en de winnaars zijn dit jaar; Benthe Versteden bij de Blazers en Tjeu Dortmans bij de slagwerkers. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Jan van Oorschot bij de Blazers en het duo Anne van de Put en Pien Rutten bij de slagwerkers.
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl