Heeswijk verzuimt punt te pakken tegen Volharding

HEESWIJK-DINTHER - In een wedstrijd tussen twee ploegen die beide lieten zien graag winnend van het veld te stappen trokken de 11 van Volharding vandaag aan het langste eind. Na 90 minuten en een paar minuten blessuretijd stapten de mannen uit Vierlingsbeek met een 0-1 overwinning het veld af.

Nadat captain Tom Sleddens voor de wedstrijd in het zonnetje was gezet voor het bereiken van 250 gespeelde wedstrijden in het 1e elftal van vv Heeswijk en een minuut geen voetbal i.v.m. met de ‘say no to racism’ campagne kon de wedstrijd van start. Volharding begon de wedstrijd wat feller dan de thuisploeg en kwamen dan ook al snel op voorsprong. Een afgeslagen corner werd opnieuw de zestien ingeslingerd waar deze werd doorgekopt richting de tweede paal. Meegekomen centrale verdediger Kessels gleed de bal van heel dichtbij binnen. Een domper voor de Heeswijkse maar deze lieten het hier niet bij zitten. Gedurende de eerste helft ging het speel veel op en neer en waren er wat kansen voor beide ploegen. In de 18e minuut werd de bal goed teruggetrokken vanuit rechts door spits Jules Heerkens en Terry van Steenbergen was met een droge knal in de korte hoek dichtbij de gelijkmaker. Echter stond goalie van Rens goed op zijn post en tikte de bal naast. Volharding kwam in de eerste helft het dichtst bij het verdubbelen van de voorsprong na een scrimmage voor de goal. Vanuit een kort genomen vrije trap aan de zijkant van het veld werd de bal voorgetrokken en was spits Tim Brouwer erg dichtbij maar schoot de bal op de binnenkant van de paal, hierna werd het erg hachelijk voor het doel van de Heeswijkse keeper maar de bal werd op het nippertje nog weggewerkt.

Na de rust kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamer en de ploeg leek erg op zoek naar de aansluitingstreffer. Echter kon het team uit Heeswijk geen echte vuist maken en grote kansen bleven dan ook lange tijd uit. Volharding probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden en dit leidde dan ook tot een wat mogelijkheden maar de schoten van de aanvallers van Volharding troffen geen doel.
Een kwartier voor tijd kreeg Max Sluiter een grote kans na een goede aanval over links. De bal werd strak voorgetrokken en verdediging uit Vierlingsbeek stond op het verkeerde been maar Sluiter schoof de bal net voorlangs. Volharding probeerde in alle opzichten de snelheid uit het spel te halen en zorgde hiermee dat Heeswijk lastig het spel kon maken. Desondanks leek het in de 90e minuut nog gelijk te worden. Na een snelle inworp van Dirk Verdonk draaide Stef Adank goed weg bij zijn tegenstander en kwam van dichtbij een op een met de keeper te staan. Vanuit een lastige hoek leek hij de bal in de verre hoek te schuiven maar de vingertoppen van Roel van Rens zorgde ervoor dat de bal enkele centimeters aan de verkeerde kant van de paal belandde. Balen voor het team uit Heeswijk waar wellicht een gelijkspel niet misstaan had. Met opgeheven hoofd naar volgende week waar het vaandelteam van Heeswijk tegen Vianen Vooruit met dezelfde inzet op zoek gaat naar 3 punten!

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl