Heeswijk trekt aan het langste eind tegen DAW

HEESWIJK-DINTHER - Vandaag stond de 1e competitiewedstrijd in het nieuwe jaar weer op het programma voor de blauw-witten. DAW uit Schaijk was dit keer de tegenstander, een ploeg waar Heeswijk nog wat tegen goed te maken had na twee nederlagen in het vorige seizoen. Een belangrijke pot voor beide ploegen om weg te blijven uit de onderste regionen. 

Dat de ploegen niet veel voor elkaar onder doen, werd al vrij snel duidelijk. Heeswijk begon wel wat scherper met twee kansjes. Ries van Alebeek zag zijn schot geblokt worden en Max Sluiter vond keeper van Aalst op zijn weg. DAW werd echter ook een aantal keer gevaarlijk, met name via de snelle spits Corik Megens. Heeswijk-goalie Ard Groenendijk moest schuin voor zijn doel redding brengen na een schot van diezelfde Megens. Het spel golfde vervolgens op en neer, waar Heeswijk wellicht net wat scherper was op de tweede ballen. Ries van Alebeek was voor Heeswijk in die fase de drijvende kracht. De jonge middenvelder won vrijwel al zijn persoonlijke duels, waardoor Heeswijk het veldoverwicht behield. Daarnaast viel ook A-junior Wouter de Visser op in positieve zin. De pas 18-jarige De Visser toonde geen zenuwen en was een absolute “sta in de weg” voor de aanvallers uit Schaijk.
Net voor de rust nog twee kansjes, Freek van Boekel schoot van afstand over en ook de kopbal van Ries van Alebeek aan de andere kant ging over de dwarsligger.

In de tweede helft was de wedstrijd volledig in evenwicht. De wedstrijd ontvouwde zich in een spannend en boeiend duel. Beide teams deelden speldenprikjes uit en werden zo nu en dan gevaarlijk. Coen van Beljouw schoot met een lastige stuit, maar van Aalst redde. Aan de andere kant was Ard Groenendijk belangrijk voor Heeswijk toen hij twee keer moest redden op een kopbal en de daaruit volgende afgeslagen bal. Stef Adank kreeg in de 75e minuut een goede kans toen hij zichzelf knap vrijspeelde op zijn favoriete linkerbeen. Door het slechte veld kon hij echter niet goed afdrukken en schoot hij ruim naast.
In de 82e minuut kwam Heeswijk op voorsprong. Ries van Alebeek werd na een schijnbeweging neergehaald binnen de krijtlijnen waardoor scheidsrechter Vereijken niks anders kon doen dan de bal op 11-meter leggen. Stef Adank bleef uiterst kalm en stuurde van Aalst de verkeerde hoek in voor 1-0. In de laatste fase kreeg Max Sluiter na een goede individuele nog een kans, maar de rappe aanvaller schoot naast.

In het vervolg bleef Heeswijk overeind en wist het na een lange periode zonder overwinning weer 3 punten te pakken. Absolute uitblinker vandaag was A-junior Wouter de Visser. De jonge verdediger speelde foutloos en was verscheidene keren belangrijk op cruciale momenten.

Volgende week speelt Heeswijk wederom een thuiswedstrijd, dit keer tegen het Vughtse Real Lunet. Een kans voor Heeswijk om weer aansluiting te vinden met de top 5.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl