70 Jaar dameskorfbalvereniging Altior

HEESWIJK-DINTHER - Bert Weeren was van 1977-1986 en van 1997-2002 verbonden aan korfbalvereniging Altior. Zijn functie was trainer van de senioren, maar hij deed meer dan dat: meedenken over de toekomst, sponsoring, praten bij de gemeente, bouwen aan een nieuwe accommodatie, het organiseren van het jaarlijkse kamp en nog veel meer. De trainingen op de crossbaan bij Blommers waren berucht onder zijn speelsters. Deze verenigingsman heeft Altior zien en helpen opbloeien tot de bruisende vereniging die ze nu is.

“Toen ik bij Altior begon, trainden we nog op het veld bij Avesteyn en ons doel was om te professionaliseren: een eigen veld, eigen accommodatie en groter groeien. Dat is allemaal gelukt.” De trainer heeft een hoop verhalen te vertellen waaruit zijn uitgebreide rol binnen de vereniging blijkt. Zoals nadat het huidige veld aan Droevendaal was toegewezen door de gemeente. “Op een dag ben ik het veld op gegaan, heb allerlei stenen die er lagen opgeraapt en in mijn legertas gedaan. Bij een gesprek met de gemeente heb ik ze daar op tafel gegooid. Schandalig dat ze dat een sportveld durfden te noemen. Het werd direct aangepakt en speelklaar gemaakt.” Bert praat nog altijd in de „WIJ“-vorm als het over Altior gaat. Terugkeren sluit hij niet helemaal uit. “Ik heb het nu nog erg naar mijn zin bij DAW in Schaijk, maar wie weet wat de toekomst brengt.”

De komende weken komen er in DeMooiBernhezekrant nog verschillende verhalen voorbij over 70 jaar Altior. Als er lezers zijn die iets hebben meegemaakt omtrent Altior dan zijn die verhalen natuurlijk van harte welkom!

Je kunt ze mailen naar secretariaat@altior-korfbal.nl 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl