70 Jaar dameskorfbalvereniging Altior

HEESWIJK-DINTHER - Het Altior van: Tonnie Lucius .......al 55 jaar lid van Altior. Ze ging op haar tiende korfballen, is dertig jaar bestuurslid geweest, traint en coacht al tientallen jaren jeugd en senioren en heeft een ontelbaar aantal wedstrijden voor de vereniging gefloten. Hiernaast gaat ze al vijfentwintig jaar als kok mee op kamp. Ze is niet voor niets een van onze ereleden.

Wat is haar verhaal over 70 jaar Altior?
“Ik vind dat wij een hele gezonde vereniging hebben, die al 70 jaar op zichzelf staat. Dat is een unicum en dat doen we echt samen met alle vrijwilligers en vrienden van onze vereniging. Iedereen in het dorp kent Altior, we laten ons dan ook regelmatig zien. We hebben nu bijvoorbeeld de statiegeldactie bij de Coop, maar ook bij de zeskamp zijn we al jaren vertegenwoordigd. Bij clubacties in onze gemeente zijn er altijd heel veel dorpsgenoten die ons steunen. Dat is echt een verdienste van iedereen die aan onze vereniging is verbonden en daar ben ik echt trots op.” De volgende herinnering illustreert die samenwerking: “Toen we ons clubgebouw mochten gaan verbouwen, lag alles daar vol met stoeptegels die eruit moesten. Het waren er veel, echt een hels karwei. Op zaterdag zijn alle jeugdleden komen helpen. We hebben ze in een hele lange rij gezet en ze hebben alle stoeptegels doorgegeven. Zo hebben we in een paar uur tijd alle tegels eruit gehaald. Dat is toch geweldig?”

De komende weken komen er in DeMooiBernhezekrant nog verschillende verhalen voorbij over 70 jaar Altior. Als er lezers zijn die iets hebben meegemaakt omtrent Altior dan zijn die verhalen natuurlijk van harte welkom!

Je kunt ze mailen naar secretariaat@altior-korfbal.nl

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl