Gezocht: gemeentedichter (m/v) voor Bernheze

BERNHEZE - Ben jij de nieuwe gemeentedichter die op zaterdagavond 17 augustus tijdens festival Het VerhAal bekend wordt gemaakt? Meld je aan en maak kans om twee jaar lang de functie van gemeentedichter te vervullen. We zijn op zoek naar een gemeentedichter voor Bernheze én eentje voor Meierijstad.

In de gemeente Bernheze wordt gezocht naar een waardig opvolger voor de huidige gemeentedichter Hieke Stek. Initiatiefnemers zijn De Compagnie, de Bernhezer Kunstkring (BKK) en de Bibliotheken Meierijstad en Bernheze. Zij vertegenwoordigen tevens de programmacommissie van festival Het VerhAal. De nieuwe gemeentedichters krijgen dan ook meteen een rol op het festival, dat plaatsvindt op 17 en 18 augustus.

Oproep Bernheze 
Wij zoeken een creatieveling die in Bernheze woont of werkt of een sterke binding heeft met Bernheze. Met jouw gedichten laat je inwoners met een frisse blik en op een originele, laagdrempelige manier kijken naar het dagelijks leven. Van de gemeentedichter wordt verlangd een aantal keren per jaar, gevraagd en ongevraagd, een gedicht te schrijven. Denk bijvoorbeeld aan Koningsdag, Dodenherdenking of verkiezingen. In twee jaar tijd ontvang je in ieder geval vier opdrachten waar een vergoeding tegenover staat. De dichter (m/v) wordt officieel aangesteld door de organisatie van Het VerhAal en de gemeente. De gedichten kunnen worden gepubliceerd in de lokale pers, op social media en op de websites van de BKK, De Compagnie, Bibliotheken Meierijstad en Bernheze, Het VerhAal en TRV Bernheze. Daarnaast kan de gemeentedichter bij bijzondere gelegenheden gevraagd worden voor een optreden. De aanstelling is in principe voor twee jaar.

Aanmelden
Herken jij jezelf in dit profiel en wil je graag de komende twee jaar gemeentedichter zijn? Meld je dan uiterlijk 31 juli aan. Stuur twee gedichten van jouw hand en een korte biografie waarin je jezelf voorstelt naar info@hetverhaal.nu. Eén van de gedichten gaat over de rivier de Aa, het andere gedicht is een gedicht naar keuze. De jury bestaat uit de programmacommissie van Het VerhAal en iemand van beide gemeenten. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl