DNI  

De Nieuwe Instelling. Bij deze titel denk ik eerlijk gezegd niet direct aan een gemeenschapshuis of een plek voor creatieve of persoonlijke ontwikkeling, en eigenlijk ook niet aan een bibliotheek. (Misschien een idee om de bewoners van Heesch te laten meedenken over een naam die uitnodigt om te ontmoeten, creatief te zijn en te verdiepen?)

In ons verkiezingsprogramma stond 'een vernieuwd gemeenschapshuis de Pas' bij onze speerpunten voor Heesch. Als Lokaal kunnen wij stellen dat wij geloven in het bundelen van krachten en hebben we laten zien dat een fusie positief kan uitpakken. Wij hopen dan ook van harte dat er een echte huiskamer zal komen voor Heesch, waar ook fijne activiteiten zijn voor een breed publiek. Zelf kom ik er al regelmatig, omdat onze dochters dansen bij de balletschool.

Zeer benieuwd zijn wij dan ook naar het businessplan waarin is uitgewerkt of de samenvoeging van De Pas en de Eijnderic en het onderbrengen van de Bibliotheek leidt tot een gunstige exploitatie. De uitdaging voor deze nieuwe organisatie is een en ander zo in te richten, dat het in staat zal zijn zonder een vorm van subsidie de exploitatie rond te krijgen. Alle gemeenschapshuizen in de andere dorpen van onze gemeente zijn in staat om zonder subsidie het hoofd boven water te houden. 

Tsja, de huidige werknaam maakt wat mij betreft niet nieuwsgierig, maar de nieuwe plannen zeker wel ! 

Mieke Dobbelsteen, Voorzitter Lokaal
mieke@lokaal.nu

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl