Informatie over Dementheek Bernheze

BERNHEZE - In de bibliotheken in Bernheze vindt je sinds januari dit jaar de Dementheek. Een Dementheek is een informatiepunt in de bibliotheken in Bernheze waar materialen en informatie te vinden zijn voor en over mensen met dementie. De Dementheek is er speciaal voor volwassenen met geheugenproblemen, voor mensen met (beginnende) dementie die thuis wonen en voor mensen met dementie die in zorginstellingen wonen. Daarnaast biedt de Dementheek ondersteuning aan mantelzorgers, vrijwilligers en professionals die werken met en voor mensen met dementie. Er zijn diverse materialen te leen, zoals spellen, films, boeken over vroeger, informatieve boeken, romans over dementie en herinneringskoffers.

De herinneringskoffer is bedoeld voor mensen waarbij de diagnose dementie gesteld is. In de koffer zit informatiemateriaal over dementie, materiaal over vroeger tijden, spelmateriaal, herinneringskaarten, foto's, muziek, voorwerpen van vroeger. Er zijn in totaal vijf herinneringskoffers: de koffers van Heeswijk-Dinther en Loosbroek staan in de bibliotheek in Heeswijk-Dinther. De koffer van Heesch vindt je in de bibliotheek in Heesch. De koffer van Nistelrode staat in de bibliotheek van Nistelrode en de koffer van Vorstenbosch staat ook in de bibliotheek te Nistelrode, maar kan bij je thuis worden bezorgd door de contactpersoon van de werkgroep DementieVriendelijk Bernheze in Vorstenbosch, Ellen van der Ven: 06-42086561.

De uitleentermijn van de koffer is vier weken en je hebt een lidmaatschapspasje van de bibliotheek nodig.

De Dementheek wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bernheze, de bibliotheek Bernheze, de werkgroep DementieVriendelijk Bernheze, Alzheimer Nederland, ONS welzijn en de heemkundekringen De Elf Rotten, De Wojstap en De Nistelvorst.

De Dementheek is geopend tijdens de openingsuren van de bibliotheken in Bernheze.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl