Niels & Luuk Go For Africa

LOOSBROEK - Niels Kapteijns uit Sint-Michielsgestel en Luuk van der Wielen uit Loosbroek tellen de dagen af tot het nieuwe jaar. Zij zijn als Team NL oftewel Niels & Luuk doende met de laatste loodjes voor vertrek op 2 februari per auto naar Gambia. Na de drieweekse reis gaan zij er zeven weken lesgeven in autotechniek op een middelbare school. De auto wordt gedoneerd. De heren investeerden zelf al veel tijd, energie en geld en zijn voor the final touch op zoek naar financiële steun. 

De 18-jarige Niels en Luuk studeren autotechniek aan het Koning Willem I College in Den Bosch. Als onderdeel van hun opleiding zijn zij al geruime tijd doende om onder de vlag van Go For Africa zich op te maken voor een avontuur in Gambia. Iets wat qua kosten en organisatorisch een behoorlijke kluif is. Daarom is het niet verplicht maar een project waar automonteurs in wording in het derde leerjaar op vrijwillige basis aan kunnen deelnemen. Iets waar Niels en Luuk niet lang over hoefden na te denken. “Dit wordt een ervaring voor het leven en we helpen er ter plekke mensen mee. We doen dus ook nog iets goeds”, motiveren ze. 

Om te beginnen moest er een auto worden gekocht. Een goede welteverstaan omdat de reis 7.800 kilometer lang is. “We hebben een Ssangyong Musso gekocht. Het ding stond al vier jaar stil. We hebben er behoorlijk aan moeten werken om hem tiptop in orde te krijgen”, melden de monteurs. Om onderweg niet voor verrassingen te komen staan is er overigens nog een aangeschaft die uit elkaar is gehaald voor onderdelen. 

De reis wordt beslist geen luxe tripje. “We doorkruisen tien landen en preparen de auto zo dat we erin kunnen slapen. Omdat het in de Pyreneeën te koud is, gaan we daar wel ergens overnachten”, vertellen Niels en Luuk. Na aankomst gaan ze lesgeven in autotechniek op een plaatselijke middelbare school. De auto wordt ter plekke gedoneerd aan een goed doel. 

Hoewel school hen bijstaat met advies en informatie is het aan de jongens om alles te regelen, ook financieel. Opgeteld is er circa € 4.500,- nodig. Familie, vrienden en kennissen sprongen al bij, maar er is nog een gat, dus wordt gehoopt dat er bedrijven of particulieren zijn die hen willen ondersteunen. Onder de noemer ‘voor wat, hoort wat’, zijn er allerlei mogelijkheden zonder en met logo in diverse maten, op kleding en/of auto, en/of een naamsvermelding op social media. Een spontane gift is uiteraard ook altijd welkom. 

Omdat school voor thuisblijvende klasgenoten doorgaat, zijn de jongens ‘vooruit’ aan het werken en weten zij dat ze bij terugkomst nog een inhaalslag moeten maken. Het is zorg voor later. Voor nu wordt gewerkt aan het financiële plaatje en gehoopt op steun. Voor informatie en steun: Facebook Team-NL Niels & Luuk, Luuk 06-13898383 of Niels 06-37446129 of NL08 RABO 034267 5982 ten name van N.M.A. Kapteijns.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl