70 Jaar dameskorfbalvereniging Altior

HEESWIJK-DINTHER - Op weg naar het 50 jarig bestaan was er in 1998 de promotie naar de hoofdklasse. Een met spandoeken en slingers versierde platte kar, getrokken door een tractor en volgeladen met de kampioenen van Altior met luid toeterende, juichende en zingende speelsters ging een ereronde maken door het dorp. ” Eindelijk gaan we weer in de hoofdklasse spelen, dat was voor het laatst in 1959 “, zei voorzitster Ruth van der Pol. Trainer Bert Weeren zei vol trots “dit hebben we vast binnen, de rest zien we volgend jaar weer”. Door dit resultaat werd Altior 1 door de gemeente Bernheze tot sportploeg van het jaar uitgeroepen. Maar helaas duurde dit succes maar kort, het seizoen daarop degradeerde Altior naar de promotieklasse. In die tijd was er ook een clubblad met elke 2 maanden het belangrijkste nieuws ....genaamd De Korfbalbabbel! Ook was er een paar jaar een gemengd team...met dames en heren.

Richting het 60 jaar bestaan was er in 2007 nog een groot succes voor Altior en wel voor de junioren A1 die Nederlands Kampioen werden en de medailles toen kregen uit handen van Erica Terpstra voorzitter van NOC*NSF. Al met al bleven toch steeds kleine en grote successen/dieptepunten komen, en ging Altior zich opmaken voor een groots feest in 2009.

De komende weken komen er in DeMooiBernhezekrant nog verschillende verhalen voorbij over 70 jaar Altior. Als er lezers zijn die iets hebben meegemaakt omtrent Altior dan zijn die verhalen natuurlijk van harte welkom!

Je kunt ze mailen naar secretariaat@altior-korfbal.nl.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl