Hoogstede: 'Contactlenzen om mee te lezen, ze bestaan echt!'

NISTELRODE - Voor vrijwel alle mensen komt er na hun veertigste levensjaar een vervelende verandering om de hoek kijken. Om comfortabel dichtbij te kunnen zien moet alles op een steeds grotere afstand worden gehouden. Helaas is er dan een beperking; uw armen worden te kort om dit voor elkaar te krijgen. Wat ongetwijfeld iedereen weet is dat je met een bril dit probleem prima kan oplossen. Dat kan met zowel een bril om alleen te kunnen lezen of een bril die op alle afstanden weer scherp en comfortabel zich geeft. Hoogstede optiek: “Wat veel mensen niet weten is dat dit ook kan met contactlenzen; multifocale contactlenzen.”

Hoe werkt dit?
Zoals uw wellicht weet is een multifocaal brillenglas opgebouwd uit verschillende sterkten. Deze verlopen geleidelijk in het glas van het veraf zien, wat zich boven in het glas bevindt, naar het nabij zien wat zich onderin het glas bevindt. Bij het opmeten van uw bril wordt ervoor gezorgd dat het deel voor het veraf zien zich voor de pupil bevindt. Zodra u gaat lezen beweegt u automatisch uw ogen naar beneden en op die positie in het glas bevindt zich het deel voro geod nabij zien. In theorie werkt dit bij contactlenzen precies hetzelfde, met het verschil dat voor uw pupil zowel het dele voor nabij zien als het deel voor veraf zien is geplaatst.

Uw brein doet het werk!
Dat leest u goed; u kijkt tegelijkertijd door zowel uw veraf- als uw leessterkte. Ons brein is in staat om die beelden in een fractie van een seconde te interpreteren en kiest die beelden uit die u nodig heeft om scherp en comfortabel te kunnen zien. Om dit goed te begrijpen moet u zich de volgende situatie eens voorstellen. Stelt u bevindt zich in een restaurant en heeft een gesprek met een persoon tegenover u. In de ruimte zijn meerdere mensen aanwezig en er is een “ruis’ van gesprekken die door de kamer zweeft. Toch bent u in staat om uw gesprekspartner goed te volgen. Dit gebeurt omdat uw brein de keuze maakt op welk deel van de “ruis” het zich concentreert. Zodra u zich bewust wordt van andere geluiden gaat u die daadwerkelijk waarnemen.

Gewenning!
Voor uw gehoor heeft het brein zich al jaren kunnen trainen, met het zien kost dat even wat tijd. In de regel loopt u direct tevreden de winkel uit met uw contactlenzen, maar zal u de eerste paar dagen wat optische “ruis’ ervaren. Zo kan u om lampen wat kringen gaan zien en kunnen straatnaam borden ineens een lichte schaduw vertonen. Maakt u zich daar niet druk om, deze verdwijnen gemiddeld na een paar dagen dragen.

Ervaar en geniet!
Bij Hoogstede Optiek zijn we specialist op het gebied van contactlenzen en laten we u graag de perfecte multifocale contactlens ervaren. Zo kunt u genieten van onbelemmerd en comfortabel zicht op alle afstanden.
Om het u nog gemakkelijker te maken hebben wij op vrijdag 19 januari een unieke probeerdag. Tijdens deze dag wordt u de mogelijkheid geboden om kennis te maken met multifocale lenzen. Het enige wat u hoeft te doen is uzelf snel aanmelden voor deze spectaculaire dag; want VOL=VOL.

Hoogstede Optiek & horen
Tramstraat 23
5388 GE Nistelrode
0412-614052
www.hoogstede.info 

 

 

@ Team Oor-zorg : info@HoorMij.info
@ Team Oog-zorg : info@KijkMij.info

Maandag gesloten
Dinsdag t/m Vrijdag van 9.00 to 12.30 uur en van 13.30 tot 18.00 uur
Vrijdagavond koopavond tot 20.00 uur
Zaterdag hele dag van 9.00 tot 16.00 uur open

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl