Nauwe samenwerking voor bouwbedrijf van Bakel en ‘traject

HEESCH – In opdracht van bouwmeester en architect ‘traject bouwt bouwbedrijf van Bakel aan het nieuwe, multifunctionele pand van ‘traject. Het pand krijgt meerdere functies; het kantoor van ‘traject en flexwerkplekken worden op de begane grond gesitueerd, op de twee etages daarboven worden in totaal vier appartementen gerealiseerd. Met veel plezier draagt Stein van Bakel met zijn team een bijdrage aan dit eigentijdse pand. 

“Heesch verdient zo’n mooi gebouw als Castellum XIII”, vindt Stein van Bakel. Castellum XIII, de naam die het pand zal gaan dragen, wordt gevestigd aan ’t Dorp 13 en krijgt een moderne uitstraling waarin het dorpse karakter van Heesch duidelijk naar voren komt. Het gebouw is ontworpen door ‘traject en bouwbedrijf van Bakel is de hoofdaannemer. “Het is mooi om zoiets met een lokale ondernemer tot stand te brengen.” 

Al enige tijd is Van Bakel bezig met de bouw. Door de vorst heeft de bouw enige vertraging opgelopen. “De vorst heeft ons dit jaar niet in de steek gelaten en de drukke tijd in de bouw komt onze planning niet ten goede”, vertelt Stein. “Maar we doen ons uiterste best om alles structureel achter elkaar te plannen, zo hebben we de uitlooptijd tot een minimum weten te beperken.” 

“Op dit moment maken we ons meer zorgen over het metselen van de buitenschil van Castellum XIII. Door de topdrukte in de bouw, zijn de metselaars nog niet gestart.” Maar bouwbedrijf Van Bakel kan toch vooruit. “We hebben speciale steigers geplaatst, die verder van de muur afstaan waardoor het werk door kan gaan en de metselaars voldoende ruimte hebben om te kunnen metselen”. 

Door de bouw van dit pand verandert het aangezicht van Heesch. “We bouwen op dit moment op meerdere locaties in het centrum en dragen dus op meerdere plekken bij aan de vernieuwing hiervan”, vertelt Stein. “Castellum XIII krijgt een pakhuisachtige esthetiek, met een moderne steen. Hierdoor wordt het dorpse met het moderne gecombineerd en is het een prachtige aanwinst voor het centrum. We hopen dan ook dat goed voorbeeld doet volgen, zo wordt het centrum nog mooier!” 

Over de opleverdatum kan Stein geen uitspraak doen. “Gezien de enorme drukte in de bouw is dat niet reëel. Wel doen wij ons uiterste best, zodat ‘traject haar nieuwe kantoorpand en de bewoners hun appartementen zo snel mogelijk kunnen betrekken.”

Op www.bouwbedrijfvanbakel.nl vind je updates en foto’s van de bouw van Castellum XIII. 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl