Vrijwilligersavond KBO Heeswijk

HEESWIJK-DINTHER -Op 28 januari werden alle vrijwilligers van KBO Heeswijk door het bestuur bedankt voor hun inzet tijdens een bijeenkomst met een hapje en een drankje. In de KBO-ruimte werd iedereen bij binnenkomst voorzien van koffie of thee en een gebakje.

In een korte toespraak benadrukte voorzitter Cor Verberk, dat de KBO alleen dankzij de tomeloze inzet van het grote aantal vrijwilligers kan bestaan. Hij gaf een korte opsomming van alle activiteiten waaraan de leden kunnen deelnemen en legde daarbij de nadruk op de noodzaak en het belang van de vrijwilligers. Voor sommige activiteiten, zo benadrukte hij, zou aanvulling van vrijwilligers welkom zijn. Hij doet dan ook een dringende oproep om in je naaste omgeving eens te kijken of er mensen zijn die zich hiertoe geroepen voelen.

Daarna volgde een lezing door Ben Hartman die – in het kader van het Jeroen Bosch jaar – onderzoek verricht naar de doedelzak in het werk van Jeroen Bosch  en zijn navolgers. Het werd een lezing met veel humor, anekdotes en wetenswaardigheden, waarin hij vooral de nadruk legde op allerlei figuren en details in de werken van deze grote Nederlandse meester .

Onder het genot van wijn, bier of frisdrank  werd het al met al een heel gezellige avond waarin het “buurten” met elkaar vooral centraal stond.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl