Op de koffie bij ....Mariëlle van Kaathoven directeur De Eijnderic

Veel vrijwilligers en enkele beroepskrachten zorgen met Mariëlle van Kaathoven voor activiteiten op educatief en creatief gebied. De mensen in de stichting zijn belangrijk voor vele actieve mensen in Bernheze. Voor Mariëlle zijn haar kinderen en man Jeroen nog belangrijker. We zagen haar als trotse moeder van jeugdadjudant Bram tijdens de carnaval een oogje in het zeil houden. Ze wil nauw betrokken zijn bij het leven van zoon Bram (12) en dochter Lauren (15).

Hoe ben je hier terechtgekomen?
Mariëlle: “Ik werkte als adviseur bij de Rabobank, maar wilde iets anders, rustiger. De kinderen waren nog klein. Oud-collega Gerard Ras, penningmeester bij De Eijderic belde me en vertelde dat er een vacature was op de administratie. Dat was snel rond en toen er uitbreiding van de organisatie volgde, werd ik directeur.”

Doe je alles alleen?
“Zoals gezegd zijn er veel mensen die zich inzetten voor De Eijnderic. Het is een hele plezierige werkomgeving, met allemaal betrokken mensen. Daarnaast is er een bestuur. Samen met het bestuur worden strategische plannen gemaakt en in werkgroepen worden nieuwe ontwikkelingen besproken zoals nieuwe cursussen, huisvesting, PR en beleid.”

Lekker rustig voor jou dan?
“Ik hou van afwisseling en nieuwe uitdagingen. In de dagen dat ik werk is er niet één dag die gaat volgens planning. Het is best een hele kluif om het werk binnen de beschikbare tijd af te krijgen.”

Hoe doe je dat dan?
De afgelopen tijd heb ik in overleg met collega's en vrijwilligers taken overgedragen. Fijn voor mij en voor de mensen die de taken van me hebben overgenomen. Zij kregen er een nieuwe uitdaging bij.”

Betrokken?
“Voordat ik bij De Eijnderic werkte had ik diverse cursussen hier gevolgd. Ik begon met voetreflexmassage. Die werd opgevolgd door huis- en tuindecoratie, NLP, koken, klei, schilderen, beeldhouwen en yoga. Je kunt zeggen dat ik de organisatie, het aanbod en de sfeer van binnen en van buiten ken. Het groepsproces is elke keer weer verrassend. Je komt binnen als vreemden van elkaar en al snel vormt zich een groepsenergie van gezelligheid, vertrouwen en differentiatie van mensen.

En mijn vader heeft hier als vrijwilliger gewerkt voordat hij overleed. Regelmatig valt mijn blik op dingen die hij heeft gemaakt. Heel speciaal.”

Iets geleerd?
“De inzichten die ik kreeg door de cursussen gebruik ik thuis voor de opvoeding van de kinderen en hier voor mijn werk. Ik ben weliswaar super flexibel, maar ook een moraalridder. Ik kan niet tegen onrecht.”

Meer leuke eigenschappen?
“Naast het feit dat ik correct taalgebruik heel belangrijk vind? Jawel, ik kan me goed inleven in andere mensen; soms handig, soms een valkuil. En al snel gaat een gesprek met me de diepte in.”

Dat laatste kunnen we beamen! Maar heb je ook hobby’s?
“De wielrenclub voor dames is pas weer gezegend door Pastoor Joost Jansen, zelf een fervent fietser. Daarnaast yoga, ik wandel met de hond en Ik lees graag een goed boek.”

Tijd om op te stappen en het dagprogramma van Mariëlle niet verder in de war te sturen.

Op de foto vlnr: Mariëlle van Kaathoven, Hannie Vlemmix en Nancy Hendriks. 
Foto gemaakt door Marcel van der Steen

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl