Zonnig zomeravondconcert in de Abdijtuin

HEESWIJK-DINTHER - Op zondag 9 juli hield harmonie Sint Servaes haar Zomeravondconcert in de tuin van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. En waar de vorige twee edities in het water vielen en het concert binnen in de Muziekfabriek afgewerkt moest worden, werd deze editie wel het gedroomde zomeravondconcert onder heerlijke zomeravondzonnestralen en zwoele temperaturen, waarbij het lang buiten toeven was onder het genot van een heerlijk koud drankje!

De editie van 2017 was in meerdere opzichten een geslaagde editie. Het weer werkte fantastisch mee, maar zeker ook de plek waar het concert gegeven werd was fijn. Voor de Muziekfabriek waren alle orkesten van de Dintherse harmonie opgesteld en kon het publiek in een intieme setting genieten van het opleidingsorkest en de twee jeugdslagwerkgroepen. Zij verzorgden samen, onder leiding van Arian Deckers en Tonn van de Veerdonk, het eerste deel van het concert. Een fijne afwisseling van slagwerk en herkenbare muziekstukken, met hier en daar exotische vondsten als de boomwrackers zorgden voor een afwisselende start van de concertavond.

Net voor de pauze schoof het grote harmonieorkest aan voor twee gezamenlijke stukken met het opleidingsorkest.

Het Zomeravondconcert werd onderbroken door voorzitter Lambert van der Ven, die drie leden speciaal in het zonnetje zette. Paul Verhoeven (op bariton) werd toegesproken voor zijn 40-jarig muziekjubileum bij de harmonie van Dinther. Hierna waren er mooie woorden voor de gouden Martien (Tiny of Tinus) Deckers (tenorsaxofoon) en Willy van Langen (basklarinet), die beiden 50 jaar aan de vereniging verbonden zijn. Beiden werden tenslotte ook nog eens gehuldigd vanwege het verkrijgen van het Ere-Lidmaatschap van harmonie Sint Servaes.

Het tweede deel van de concertavond werd geheel gevuld door het harmonieorkest onder leiding van Adri Verhoeven en de A-selectie van de slagwerkgroep onder leiding van Tonn van de Veerdonk.

Rond 21.15 uur ontvingen alle deelnemers en de drie dirigenten een ovationeel applaus, waarna nog tot middernacht werd nagepraat over het geslaagde concert! 

Meer foto's...klik hier

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl