Geslaagde derde Vorstenbosch ‘Kwist

VORSTENBOSCH - In Vorstenbosch kan men terugkijken op een zeer geslaagde derde editie van de dorpsquiz. Met een deelname van 43 teams was ook dit jaar zo’n beetje het complete dorp betrokken bij dit evenement.

Op 28 oktober verzamelden de teamcaptains zich om 18.00 uur bij eetcafé De Ketel om daar het 88 pagina’s dikke quizboek op te halen. Voor middernacht werden alle boeken ingevuld weer ingeleverd. In de tussenliggende tijd werd er in het dorp volop gepuzzeld, gefotografeerd en werden vragen beantwoord. Met nieuwe categorieën als Ouwe Koeien, Groen als gras en Rooie oortjes was er dit jaar weer veel nieuws te beleven. Met name die laatste categorie, die als thema erotiek had, werkte bij velen op de lachspieren. Zo moest men tijdens een demonstratie in De Ketel zien te raden wat de naam was van diverse erotische ‘hulpstukken’.

Waar in voorgaande edities sprake was van een geheime opdracht, moesten de teams dit jaar maar liefst drie keer op een locatie verschijnen om een geheime opdracht te doen. Zo mocht men in de kloosterkapel proberen te achterhalen wie de Mystery Guest was. Op basisschool Op Weg werden twee pittige dictees afgenomen door schooldirecteur Bram Janssen en oud-leerkracht Sjef van Bakel. In de parochiekerk werden tijdens een speciale zaterdagavonddienst 10 populaire melodieën gespeeld op het historische Kuyte-orgel. Organist Gert-Jan van de Brand had speciaal voor deze gelegenheid nummers als Ding-a-dong en Brabantse Nachten Zijn Lang gearrangeerd tot orgelmuziek. Het bleek voor veel deelnemers een lastige opdracht.

Tussen al het typ- en schrijfwerk door, konden ook de creatieve geesten aan de slag. Het bekende beeld van ‘De Mulder’ moest als living statue worden nagemaakt en er werd gevraagd om een variant op een schilderij van Piet Mondriaan te maken. Meest gewaagde creatieve opdracht was ongetwijfeld het kleien van een erotisch lichaamsdeel. De hele avond werd er verslag gedaan van alle activiteiten op radio NOS-TOS. Op diezelfde zender werden ook nog eens een aantal vragen gesteld die niet in het boek vermeld stonden.

Tijdens de after-party in De Ketel keken de deelnemers terug op een zeer geslaagde en uitdagende quiz. Uiteraard werd daar al stevig gediscussieerd over de mogelijke antwoorden. De elfkoppige quizcommissie kan de komende weken aan de slag om alles na te kijken. Op zaterdag 18 november wordt in De Stuik de uitslag bekend gemaakt. Uiteraard gebeurt dat op een feestelijke avond waar ook een band zal optreden. Kort daarop zal het complete vragenboek met antwoorden op de website www.vorstenboschkwist.nl verschijnen. De commissie dankt alle deelnemers en sponsoren voor hun bijdrage. Daarnaast gaat er veel dank uit naar de diverse instanties die hun locaties  beschikbaar stelden voor de geheime opdrachten.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl