De Grote broer wint opnieuw Vorstenbosch 'kwist

VORSTENBOSCH - Op zaterdag 18 november werd in een goed gevulde Stuik de winnaar van Vorstenbosch 'kwist bekend gemaakt. Het team 'De Grote Broer' ging er, net als vorig jaar, met de hoofdprijs van €250,- vandoor. 

Met een deelnemersaantal van zo’n 600 mensen, verdeeld over 42 teams mag ook de derde editie van Vorstenbosch ‘kwist een succes genoemd worden. Op 28 oktober werd er in veel huizen, maar ook op mooie locaties als de school, de kerk en de kloosterkapel fanatiek gestreden. Met name de geheime opdracht waarbij 10 populaire melodieën op het historische Kuyte-orgel in de Lambertuskerk werden gespeeld, sprak tot de verbeelding.

Afgelopen zaterdag verzamelden alle deelnemers zich weer in De Stuik voor een gezellige feestavond onder de muzikale begeleiding van de band Nicky’s Pride. Natuurlijk kwamen alle bezoekers niet alleen om een gezellig feestje mee te maken. Zeker zo belangrijk was het voor iedereen om te horen of het eigen team dit jaar beter of minder goed dan vorig jaar had gescoord. De organisatie hield de spanning er op deze avond lang in. In eerste instantie werden wat wetenswaardigheden en opvallende bloopers gepresenteerd. Ook konden de aanwezigen elkaars producten bewonderen, zoals een zelfgemaakte feestposter, de groepsfoto, een nagemaakte Mondriaan en een enthousiast sportcommentaar. Een van de quizopdrachten op 28 oktober was ook om te raden wie de Mystery Guest was. Tijdens de feestavond bleek dat Sinterklaas te zijn, die ook nog even acte-de-presence gaf. Er werd ook nog even stil gestaan bij het afscheid van Marcel Dominicus en Jacqueline van der Heijden die na drie edities het organiserend comité gaan verlaten. 

Rond 22.00 uur werd de top drie bekend gemaakt. Op de derde plaats eindigde het team Brainstorm met teamcaptain Linda Knippen. Zij behaalden 972 van de 1200 te behalen punten. De tweede plaats was voor de Koeieplukkers van aanvoerder Rob van der Wijst met 980 punten. Er was uiteindelijk maar één team dat meer dan 1000 punten behaalde en daarmee de dorpsquiz won. Net als vorig jaar was het team ‘De Grote Broer’ de winnaar van Vorstenbosch ‘kwist. Uit handen van de organisatie ontving de fanatieke voorman Ronald Bijl de geldprijs van 250 euro en de wisselbeker. De volledige uitslag van de derde Vorstenbosch 'kwist en foto's van de quiz zijn terug te zien op de website www.vorstenboschkwist.nl.  

Met veel plezier kijkt de elfkoppige organisatie terug op dit grootse dorpsevenement. Dank aan alle deelnemers en sponsoren.

Foto: Het winnende team 'De Grote Broer'

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl