Open avond wisentgebied Maashorst

NISTELRODE - Dit keer wordt voor de afwisseling een open avond gehouden in het wisentgebied. Op vrijdag 18 mei tussen 18.30 en 20.30 uur kunnen wandelaars het wisentgebied bezoeken. Maashorstrangers verwelkomen bezoekers bij de twee voetgangerspoortjes en wijzen waar de wisentenkudde is. Bezoekers kunnen dan alleen of in kleine groepjes het gebied in lopen (honden worden niet toegelaten). In de buurt van de kudde zijn ook Maashorstrangers aanwezig. 

Bezoekers kunnen het wisentengebied in- en uitwandelen via de voetgangerspoortjes die dan open zijn. Het ene voetgangerspoortje bevindt zich in het raster langs de Zevenhuizerweg te Uden. Het is te bereiken door deze weg af te fietsen of te lopen. Na het passeren van het veerooster is even verderop het voetgangerspoortje.

Het andere voetgangerspoortje bevindt zich in het raster langs de Udense Dreef te Uden, ter hoogte van de uitkijkheuvel.

Verder is het wisentengebied toegankelijk tijdens excursies van Natuurcentrum De Maashorst [www.natuurcentrumdemaashorst.nl/agenda].

Een groot deel van het wisentengebied is ook goed te overzien vanaf het fiets- en wandelpad aan de Udense Dreef te Uden.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl