Vier planeten te zien bij Halley

HEESCH - Op vrijdagavond 15 juni is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, want het kan druk worden.

Met het blote oog en door de telescopen en verrekijkers zijn aan de westelijke hemel Mercurius en de veel heldere Venus goed te zien. In het zuidoosten staat de reuzenplaneet Jupiter, waarvan de wolkenbanden en manen door de kijkers duidelijk zichtbaar zijn. Ook de maansikkel is vanavond nog even te zien. Later op de avond komt Saturnus in het zuidoosten op. Van hem zijn met de telescoop het ringenstelsel en enkele grote manen te onderscheiden.

In de loop van de schemering worden steeds meer sterren en sterrenbeelden zichtbaar, bijvoorbeeld Tweelingen, Grote en Kleine Beer, Arcturus en Poolster. Het moet wel onbewolkt zijn om de hemellichamen te kunnen zien.

In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.

Entree op de publieksavond: €5,- (kinderen tot en met 12 jaar: €3,-).

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: 0412-454999. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl