Elzenprupkes winnaar Nisseroise Kwis

NISTELRODE - Nisseroi proefde, rook en voelde er op los bij de geheime opdracht, er werden torenhoge spaghetti-spekkies torens gemaakt en fantastische scènes uit de film Titanic nagespeeld. Dit waren de kenmerken van de Nisseroise Kwis 2018.

Vanavond kregen de deelnemers antwoord op alle vragen, ook de belangrijkste vraag: ‘wie wint de Kwis?!’  En wie heeft de joker het slimst ingezet? Dit jaar, voor het eerst een gehele nieuwe top 3. Elzenprupkes nam de wisseltrofee mee naar huis!  

Potlood en rode pen
In een vol Tramstation begon de presentatie als vertrouwd met bijzonderheden uit alle categorieën. Hier werd voor een aantal teams al duidelijk wat te verwachten was voor de daadwerkelijke uitslag, getuige hun hoopvolle maar toch gespannen koppies. Een hele duidelijke tip van de organisatie: lees altijd het regelement goed door dat vooraan in het Kwisboek staat. Hierin staat al heel lang vermeld dat invullen met rode pen en potlood niet mag. Hierdoor werd ook 1 keer de joker afgekeurd, dit scheelde dit jaar enorm veel punten en verschuiving in de ranking. 

De meest sensitieve persoon van Nisseroi
Wie heeft dit jaar de geheime opdracht het beste gedaan! Dit jaar werden onze dorpsgenoten ontworpen aan een heuse zintuigen test. Er moest geproefd, gevoeld, geroken, gezien en gehoord worden! Je kon extra punten krijgen als je verkleedt kwam als een bekend persoon/figuur. Geweldig om te zien hoe alle uitgedoste bekenden tussen 19:15 en en 20:30 ’t Tramstation binnen kwamen.

Het meest sensitieve persoon in Nisseroi is Dunja van der Brand- van der Heijden uit team A3 een ei hoort erbij! Een knappe prestatie! 

Afscheid en vernieuwing
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan echt zo ver. Maar liefst 5 Kwismasters nemen dit jaar afscheid. Rens van Zeeland, Niels Koenen, Gwenn van de Bovenkamp, John Bevers en Priscilla Bevers ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en inzet de afgelopen 4 jaren, jullie zullen gemist worden! Maar, gelukkig staan er 5 nieuwe Kwismasters op en kan de Kwis gewoon doorgaan volgend jaar.
Welkom: Dennis Hoogerdijk, Maaike Hoogerdijk, Michelle van Melick, Simon Smits en Jorg van Berkel! Jullie nemen het stokje over en zullen voor nieuwe energie gaan zorgen! 

De winnaar
Na het afscheid/bedanken van de vijf Kwismasters werd het tijd voor de uitslag. De spanning in de zaal was duidelijk te snijden toen de organisatie de top 3 bekend maakte. Het is ongekend, al lang niet meer voorgekomen, een gehele nieuwe top 3! 

3e plaats met 903,5 punten A18 Elk joar een bietje slimmer
2e plaats met 910 punten B25 Goed geluk
1e plaats met 957 punten B40 Elzenprupkes 

Wanneer je de joker slim had ingezet kon je dubbele punten krijgen voor een categorie. Dat is erg goed gelukt bij de bovengenoemde teams! Van harte gefeliciteerd! 

Na tienen was het officiële gedeelte ten einde en werd het een groot feest in ’t Tramstation met de spectaculaire dj Willy van RWP Audio en Lighting. Daarna kwam zangeres Esther van Heeswijk het feest opleuken met een aantal heerlijke meezingers, kortom een geweldige avond! 

Op 28 december 2019 vindt alweer de negende editie plaats van de Nisseroise kwis. Inschrijven kan vanaf 1 November, 00:00 uur via onze vertrouwde website.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl