Kunstlezing over de Rembrandt-tentoonstelling in het Rijksmuseum

HEESWIJK-DINTHER - Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft maandag 18 maart in bibliotheek Heeswijk-Dinther een lezing over de overzichtstentoonstelling ‘Alle Rembrandts’.  

350ste sterfdag Rembrandt
Nooit eerder pakte het Rijksmuseum uit met een tentoonstelling van alle werken van Rembrandt: 22 schilderijen, 60 tekeningen en 300 prenten uit de eigen collectie. Samen geven ze een weergaloos beeld van Rembrandt als mens, van wat hij om zich heen zag, wat hem fascineerde, hoe hij zijn verhalen vertelt en hoe vernieuwend hij daarin was. Zijn indringende zelfportretten, intieme tekeningen, zijn rake weergave van emoties en van alledaagse taferelen laten zien dat Rembrandt ook vandaag nog altijd tot de allergrootste kunstenaars behoort. 

Marie Christine Walraven
Kunsthistorica Marie Christine Walraven studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Zij heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van lezingen en cursussen, onder andere bij Muzelinck in Oss. Walraven geeft een mooie inleiding op de tentoonstelling en laat je met andere ogen naar de meesterwerken van Rembrandt kijken. 

Kaartverkoop
Kaarten voor deze lezing zijn in de voorverkoop €5,- voor bibliotheekleden en €7,- voor niet leden. De kaarten zijn te koop via onze website www.bibliotheekbernheze.nl of aan de balie van een van onze bibliotheken. Op de avond zelf kosten de kaarten €7,-.

Maandag 18 maart, aanvang 20.00 uur, bibliotheek Heeswijk-Dinther.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl