Night of the Music: door de ogen van de dirigent en regisseur

NISTELRODE -  Passion meets music in Nistelrode. Voor de negende keer organiseert Fanfare Sint Lambertus het evenement 'Night of the Music' in Sporthal de Overbeek. De Night of the Music is een gevarieerd muzikaal programma met verschillende showelementen. Er zijn twee shows: een op vrijdag 18 oktober en een op zaterdag 19 oktober. In de aanloop naar het evenement stellen we je voor aan een aantal van de mensen die het evenement vormgeeft. In dit interview ontmoet je de creatieve leiding: onze dirigent Jos de Kleijn en regisseur Astrid Radoes. Zij hebben de muzikale en creatieve leiding in handen. 

Ze kunnen lezen en schrijven sinds het begin
De samenwerking tussen Jos (dirigent) en Astrid (regie) ontstond zo’n twaalf jaar geleden. Vanaf het eerste moment wisten Astrid en Jos goed wat ze aan elkaar hebben. Beiden perfectionist, geven liever niets uit handen. Maar Jos kan de ‘Night’ niet alleen en Astrid weet precies wat er nodig is om de laatste puntjes op de i te zetten. Jos brengt ideeën in over de muziek en Astrid over de visuele invulling. Zo vullen zij elkaar aan en wordt 'Night of the Music' één geheel. Hierbij moeten niet alleen Jos en Astrid samenwerken. Zij zorgen er ook voor dat er een 'wij' ontstaat tussen de solisten, het orkest, de dans en het combo. 

Voorbereiding is het halve werk
De aanloop naar de Night is al twee jaar geleden begonnen. De eerste ideeën op papier krijgen. Jos: “Ik wil instrumentaal, pop, maar ook wat aparte dingen. Die vormen dan de ankers in het programma.” Vanuit die basis krijgt het evenement vorm. Astrid regisseerde al vier eerdere edities van de Night. Astrid sluit pas aan het eind van het traject aan. Zij geeft vooral versiering aan de muzikale invulling. In de aanloop naar de uitvoeringen zoeken Astrid en Jos altijd naar iets nieuws wat de show verrijkt: iets wat het publiek verrast. 

Een mooie avond: een goed verhaal om verder te vertellen
We zijn heel dankbaar voor alle terugkerende bezoekers aan de Night. Maar we hopen dat er ook dit jaar weer mensen naar de voorstelling komen voor wie het nieuw is. “Mijn missie is geslaagd als mensen een fijne avond uit hebben gehad, maar vooral ook als zij de positieve verhalen verder vertellen bij de bakker of op een verjaardag”, vertelt Jos. 

Op de vraag of ze verrassingen voor ons in petto hebben, antwoorden Astrid en Jos volmondig 'ja!' Maar de verrassing zelf bewaren ze graag tot oktober.

Kaartverkoop via www.fanfarenistelrode.nl/night 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl