Mensenkind, Renee Van Bavel zingt Herman van Veen

NISTELRODE - Renee van Bavel is al jaren een vertrouwd gezicht in de theaters, concertzalen en festivals. Sinds 2002 toert ze met haar eigen repertoire door Nederland. Vanaf 2009 richtte ze haar blik ook over de landgrenzen en geeft ze concerten in België. Renee van Bavel staat op 1 februari met haar avondvullend programma ‘Mensenkind’ op de planken bij CC Neserlé.

In Mensenkind kijkt Renee naar de wereld en bezingt haar met het repertoire van Herman van Veen. Ze verbindt het werk van Herman van Veen met haar eigen verhalen en observaties en zet zo klassiekers als 'Liefde van later', 'Signalen' en 'Cirkels' in een nieuw licht. Begeleid door pianist Dirk Flatau zingt Van Bavel op eigen wijze het vroege werk uit de tijd dat de zanger de leeftijd had die Renee nu heeft.

“Puur en prachtig!” Aldus Herman van Veen

Waarom Herman van Veen aldus Renee:  “Herman van Veen is naast een begenadigd liedschrijver ook een man met een hele goede neus voor het verzamelen van prachtige stukken uit het wereldliedrepertoire. Dus wanneer je het repertoire van Van Veen zingt dan zing je eigenlijk het mooiste werk van o.a. Jacques Brel, Leonard Cohen, Michel Legrand in prachtige vertalingen van o.a. Lennaert Nijgh en Rob Crispijn. Daarnaast is het een kans om de prachtteksten van o.a. Willem Wilmink, Liselotte Gerritsen en Ischa Meijer te zingen”.

Nesterlé | Zaterdag 1 februari | 20.15 uur | € 15,00 | Tickets via www.nesterle.nl 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl