Zondagse Muziek

NISTELRODE - Tijdens Zondagse Muziek op zondag 26 januari kun je genieten van optredens van The Old Swing Band en koor Koraal. 

De Old Swing band is een vijftienmans swingorkest uit het oostelijk deel van Brabant, opgericht in 1984. De muzikanten komen uit Schijndel, Sint Oedenrode, Nistelrode, Veghel, Uden, Boekel en Beek en Donk. Zoals de naam al aangeeft, heeft dit orkest een voorkeur voor swingjazz uit de periode 1930-1960.

Zondag 26 januari worden de aanwezigen getrakteerd op lekkere dansnummers, onder andere Rock, Jive, Boogiewoogie, Mambo en Chacha, maar ook nummers uit de Nederlandse swingtraditie behoren tot het repertoire. Natuurlijk mogen ook de typische bigband nummers niet ontbreken: van soms oudere snit, maar wel eigentijds gearrangeerd. Puike bigband-arrangementen van mannen als Michael Sweeney, Paul Lavender, Roger Holmes en Sammy Nestico zijn een uitdaging om te spelen en vaak verrassend om naar te luisteren. Kortom: er is keus genoeg voor een middag lekkere swingmuziek.

Koor Koraal viert koralen jubileum
Koraal is een koor uit Heesch onder leiding van Peter van Raak. Het koor is in 1985 gestart met vijf leden, waarvan er nog steeds twee lid zijn. Het koor telt inmiddels 35 leden en een live combo. Men zingt meerstemmige popliederen uit de periode van 1970 tot nu.

35 jaar is een koralen jubileum; iets wat het koor natuurlijk niet zomaar voorbij kan laten gaan. De aftrap van het koralen jubileumjaar is tijdens Zondagse muziek.

Loop op 26 januari gezellig binnen tussen 15.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis!

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl