Open Dag Heemschuur

HEESCH - Aanstaande zondag 16 februari opent de Heemschuur in Heesch weer haar deuren voor het publiek van 13.00 tot 17.00 uur. 

Algemeen
De Heemschuur is het verenigingsgebouw van Heemkundekring ‘De Elf Rotten’ in Heesch.

Wat is er te zien?
Op de eerste verdieping het museum, met een prachtige collectie landbouwwerktuigen, ambachtelijke gebruiksvoorwerpen, zoals van een rietdekker, een imker en een schoenmaker, een schooltje, een winkeltje en spullen van de dorpsdokter.

Op de begane grond is een mooie poffer- en mutsencollectie te bewonderen, er zijn archeologische vondsten en in de lees- en studiezaal kunnen bezoekers gebruik maken van de bibliotheek en de zeer uitgebreide fotocollectie raadplegen. Uiteraard zijn ook de uitgaven van de heemkundekring te koop. Rond de Heemschuur kan de prachtige tuin bekeken worden en zijn objecten te bewonderen, zoals een originele manege of rosmolen.

De mogelijkheid bestaat een kopje koffie of thee te nuttigen.

Openstelling
De Heemschuur is iedere laatste zondag van de maand opengesteld voor publiek, met uitzondering van februari (Carnaval) en mei (Pinksteren). In juli, augustus en december is de Heemschuur gesloten. De openingstijden zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres van de Heemschuur is: Schoonstraat 35 in Heesch.

Buiten de vaste openingstijden zijn tegen betaling groepsbezoeken mogelijk. Meer informatie: www.de-elf-rotten.nl, 06-10463762, of secretariaat@de-elf-rotten.nl 

De Heemschuur is in 2020 geopend op:
-           zondag 16 februari
-           zondag 29 maart
-           zondag 26 april
-           zondag 24 mei
-           zondag 28 juni
-           zondag 27 september
-           zondag 25 oktober
-           zondag 29 november

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl