Uitslag Vorstenbosch ‘kwist

Vorstenbosch - Door ruim 83 % van de vragen goed te beantwoorden heeft het Breinstorm-team op woensdag 20 mei de vijfde Vorstenbosch ‘kwist gewonnen. Vanwege de Corona-maatregelen werden de winnaars online bekend gemaakt.

Kort voor de algehele lockdown werd op zaterdag 7 maart de lustrumeditie van Vorstenbosch ‘kwist gehouden. Met minder teams dan voorgaande jaren, maar zeker net zoveel deelnemers stond Vorstenbosch op die dag geheel in het teken van puzzelen, knutselen, praktische opdrachten en vragen beantwoorden. Vervolgens stond er op 21 maart een grootste feestavond gepland, maar het is intussen genoegzaam bekend dat er in die periode geen grote bijeenkomsten meer konden plaatsvinden.

Livestream
In afwachting van betere tijden heeft de organisatie nog overwogen om het feest later in het jaar in te plannen. Er van uitgaande dat het nog wel een flinke tijd zal duren voordat dit weer kan, heeft men besloten om het uiteindelijk via een livestream te doen. Heel Vorstenbosch zat op woensdag 20 mei dan ook aan het scherm gekluisterd om te zien hoe Max van de Berg en Clemens Geenen de uitslag presenteerden. Er kwamen foto’s, filmpjes en wetenswaardigheden uit de quiz voorbij. Ook werden de nummers 27 tot en met 11 bekend gemaakt. In een wervelend filmpje passeerden vervolgens in willekeurige volgorde de 10 teams die nog aanspraak maakten op de eindoverwinning. Aan het einde van de uitzending werden de prijzen 3, 2 en 1 live uitgereikt bij de voordeur van de teamcaptains. William Verkuijlen en Henny van Houtum doorkruisten op die manier het dorp als ware zij Gaston van de postcodeloterij.

Fusieteam
Uiteindelijk ging de hoofdprijs naar het team Breinstorm van teamcaptain Linda Knippen. Een fusieteam van de teams Brainstorm (3x eerder in de top 3) en Het Brein (2x eerder in de top 3, waarvan één keer zelfs winnaar). De winnaars ontvingen een geldprijs van 250 euro en uiteraard voor één jaar de wisselbeker. Op de tweede plaats eindigde het team De Tobbers & Friends van Saskia Steenbakkers. Het brons ging naar het team Potpouri van teamcaptain Marna van Hoof. De volledige uitslag van de quiz is terug te zien op www.Vorstenboschkwist.nl.

Hoewel tegenwoordig niets met zekerheid is te plannen, gaat de organisatie er van uit dat er volgend jaar weer een Vorstenbosch ‘kwist komt. Die zal georganiseerd worden door een nieuw samengesteld team, omdat Erik van de Wijst en Clemens Geenen na vijf jaar afscheid nemen van het kwistteam. 

De foto: Vanuit studio De Ketel werd voor een greenscreen de uitslag bekend gemaakt.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl